المقادير
-
3
x
عدد فص ثوم مهروس
-
2
x
معلقة كبيرة زيت عباد شمس
-
1
x
معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
(أو حسب الرغبة)
-
1
x
كيلو ريش
(ضانى أو بتلو)
-
1
x
معلقة صغيرة ملح
(أو حسب الرغبة)
-
½
x
معلقة صغيرة قرفة
-
¼
x
معلقة صغيرة حبهان
(مطحون)
-
¼
x
كوب دبس الرمان
-
¼
x
كوب عصير ليمون
-
¼
x
معلقة صغيرة قرنفل
(مطحون)
الخطوات
-
فى وعاء نخلط جميع مكونات التتبيلة جيدا.
-
ننقع قطع الريش فى التتبيلة وتغطى ونضعها فى الثلاجة ونتركها ليلة كاملة حتى تتشرب التتبيلة.
-
نضع الجريل على النار ونسخنها جدا ثم نضع قطع اللحم وتشوى على كل جانب لمدة خمس دقائق.
-
ترفع من على الشواية وتقدم فورا مع خضروات مشوية أو سلطة..بالهنا والشفا
ملاحظات
- يمكن أستخدام شواية كهربائية أو شواية فحم
إرسال تعليق