الكانيلوني

مواضيع مفضلة

Sunday, September 22, 2019

الكانيلوني


المكونات
الكريب
كيلو دقيق
5 بيضات
لتر لبن
300 جرام زبدة او زيت
البشاميل
لتر لبن
1 كيس بشامل 

 الحشو
كيلو لحم مفروم
400 جرام بصل مفروم
100جرام زيت
توابل اللحم

 فلفل اسود حسب الرغبة
الصلصة
500 جرام  صلصة 
50 جرام ثوم مفروم
50 جرام زيت زيتون
2مكعب مرقة دجاج 

 للجارنش
300 جرام جبنه موزاريلا
300 جرام جبنه شيدر


طريقة التحضير
1-يخلط جميع المكونات معا و تدخل الثلاجه لمدة 30 دقيقه قبل البدء
البشامل
1- يوضع لتر اللبن في اناء علي النار حتي الغليان و يضاف له كيس البشامل و يترك علي نار هادئه لمده دقيقتين و يترك حتي يبرد
صلصه الطماطم
1- يوضع الثوم و زيت الزيتون علي النار ثم يضاف له صلصه كنور و ملح و فلفل حسب الرغبه و تترك علي نار هادئه حتي تنضج
الحشو
1- يوضع الزيت في اناء الطهي علي النار و يضاف له البصل المفروم حتي يدبل ثم يضاف له اللحم المفروم و توابل اللحم ويترك علي نار هادئه حتي ينضج
التجهيز النهائ
1-يوضع في صينيه كميه من الصلصه ويوضع قليل من البشامل في وسط كل واحده كريب
2- و يوضع القليل من الحشو فوقها و يلف الكريب و بعد التكرار
3- يوضع الكريب الذي تم حشوه في الصينيه حتي تصبح الصلصه مغطاه بالكريب المحشو
4- ثم يوضع كميه من البشامل و الصلصه علي الكانيلوني و فوقها كميه من الجبنه الشيدر والموزاريلا
5-ثم يتم تسخين الفرن علي 180 درجه و تدخل الصينيه الفرن حتي النضج

Post a Comment

Total Pageviews

Blog Archive

المشاركة على واتساب متوفرة فقط في الهواتف