المقادير
- 2 x عدد طماطم (مبشورة)
- 2 x معلقة كبيرة زبدة
- 2 x عدد بصلة مفرومة
- 2 x معلقة كبيرة عصير ليمون
- 2 x عدد حبهان
- 2 x عدد ورق لورا
- 2 x عدد فص مستكة
- 2 x كيلو عكاوى
- 2 x عود عيدان كرفس
- 1 x رشة جوزة الطيب
- 1 x معلقة صغيرة زعتر مجفف
- 1 x عدد حباية جزر
- 1 x كوب مرق اللحم
- 1 x معلقة كبيرة بهارات لحمة
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- ½ x معلقة صغيرة قرفة
الخطوات
- تغسل العكاوى بالماء جيدا.
- فى وعاء به ماء مغلى على النار نضع بصلة مقطعة وجزر مقطع والكرفس وورق اللورا والحبهان والمستكة ثم نضع العكاوى حتى تسلق جيدا مدة نص ساعة تقريبا.
- تنشل العكاوى من على النار وتصفى تماما.
- فى وعاء نضع البصل المبشور والطماطم المبشورة والتوابل ونخلطهم جيدا.
- نضع الزبد فى الطاجن او البايركس ثم نضع العكاوى ثم نضع الخلطة المحضرة فى الخطوة السابقة.
- ثم نضع على الوجة معلقة من الزبد ثم نصب فوقهم مرق اللحم.
- يغطى الطاجن بورق الفويل ثم يوضع فى الفرن مدة 20 دقيقة أو لحين النضج.
- ثم يرفع ورق الفويل ويترك الطاجن فى الفرن لحين يأخذ لون .يقدم مع أرز أبيض . بالهنا والشفا
إرسال تعليق